Dit is Laurie Groen:

We zijn erg blij dat Laurie onlangs bij ons begonnen is als optometrist en willen haar nu aan jullie voorstellen.

In het kort:

Laurie is 22 jaren jong en komt uit Eibergen. Ze woont sinds kort samen in Winterswijk en is een fanatiek volleybalster bij WIVOC.

Opleiding:

Na de HAVO is Laurie de opleiding optometrie in Utrecht gaan volgen. Daar heeft zij gedurende 4 jaar op kamers gezeten tot afgelopen zomer toen zij de opleiding met succes heeft afgerond.

Na de opleiding in Utrecht tot optometrist is ze direct aan de slag gegaan. Zowel bij het Streekziekenhuis in Winterswijk als bij Horen & Zien werkt ze sinds september als optometrist. Tijdens haar stage bij onder andere het Oogcentrum in Eibergen heeft ze al veel ervaring opgedaan als het gaat om oogheelkunde. Deze ervaring breidt ze dus nu verder uit in het SKB en in de eerste lijn bij Horen & Zien. Hierbij komt ze meerdere oogaandoeningen zoals staar, glaucoom en droge ogen tegen, maar ook minder voorkomende aandoeningen zoals netvliesloslatingen.

Specialisatie:

Laurie houdt zich bij Horen & Zien, naast de dagelijkse werkzaamheden, voornamelijk bezig met complexe zaken zoals oogmetingen bij kinderen, nachtlenzen en droge ogen. Bij kinderen is het namelijk van groot belang dat de sterktes niet te hoog opgemeten worden. Daarnaast wordt er meteen naar de gezondheid en functies van de ogen gekeken.

Droge ogen is een zeer veel voorkomende aandoening. Daarom is het belangrijk dat er accuraat gekeken wordt naar de oorzaak en de juiste behandeling. Daarin zijn meerdere mogelijkheden, van een speciale warmte bril voor de ogen, tot doekjes of druppels.

Nachtlenzen:

Daarnaast heeft ze zich geïnteresseerd in nachtlenzen en mag ze zich sinds kort ook Nachtlensspecialist noemen. Met nachtlenzen is het mogelijk om overdag zonder bril of lenzen scherp te kijken. Alleen ’s nachts worden dus lenzen gedragen die gecontroleerd de kromming van het oog aanpassen waardoor scherp zicht overdag mogelijk is. Hierin is zij naast Manfred, Esmee en Anke de vierde die deze specialisatie bij ons uitoefent.

Wij wensen Laurie veel plezier bij ons en mocht u haar willen raadplegen, kom dan langs of maak een afspraak voor een optometrisch onderzoek, nachtlenzencontrole of droge ogen consult.

Zie ook:
Oogmetingen
Brillen
Het team
Contactlenzen
Maak een afspraak