WINTERSWIJK – Geluid dat te hard binnenkomt, schelle muziek, een echo of onverstaanbare televisie. Het zijn veelvoorkomende klachten bij het dragen van een gehoorapparaat. Dankzij de nieuwste technieken kunnen de audiciens van Horen & Zien heel nauwkeurig op jouw hoorwensen afstemmen. Hierdoor is een optimaal bereikbaar resultaat mogelijk dat aansluit bij het gehoorverlies.

Zorg- en private toestellen
Er zijn veel verschillende gehoorapparaten en prijzen. Dat heeft voornamelijk te maken met de audiologische kwaliteiten. Je kunt bij de aanschaf van een hoortoestel kiezen uit zorgtoestellen, die deels en soms volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar en private toestellen uit ons topsegment. De zorgverzekeraar heeft hoortoestellen die gekoppeld zijn aan de vijf categorieën in het Hoorprotocol. De private toestellen beschikken over de meest recente technieken. In de meeste gevallen verstrekt de zorgverzekering geen vergoeding hiervoor, ook al is de oplossing vaak beter.

Zelf de controle houden
De private toestellen zijn comfortabeler, bieden meer mogelijkheden om het geluid te bewerken en zijn dus beter aan jouw persoonlijke leefomgeving aan te passen. Ook kunnen ze verbonden worden met de smartphone of app. Hierdoor houd je zelf de controle over je gehoorervaring. Tijdens het dagelijks functioneren in diverse omstandigheden en akoestische ruimtes is immers de beste instelling vast te leggen. Wijzigingen kunnen we binnenkort op afstand doorvoeren wanneer het jou uitkomt. Stel, je ondervindt een probleem of wilt iets aanpassen. Dan kun je dit via de app of telefonisch aan ons doorgeven. Een groot voordeel in deze coronatijd, maar ook op het werk of op vakantie! Uiteraard zijn aanpassingen bij ons in de winkel ook mogelijk. Zo kunnen we je altijd en overal helpen. Wil je weten welk hoortoestel het best bij jou past? Horen & Zien adviseert over de mogelijkheden aan de hand van een uitgebreide intake en gehoortest, onze bevindingen en expertise. De uiteindelijke keuze? Die ligt natuurlijk bij jou zelf.

Peter Spenkelink, één van de specialisten van Horen & Zien

Meer weten?
Vraag één van de deskundige medewerkers van Horen & Zien.

Misterstraat 14A, 7101 EW Winterswijk
Telefoon: 0543 519 777
info@­­­­­­­horen-zien.nl
www.horen-zien.nl