WINTERSWIJK – Bijziendheid, ofwel myopie komt steeds meer voor. Oplossen is niet mogelijk, maar de toename remmen wel. Met het nieuwe MiyoSmart-brillenglas is het mogelijk bijziendheid af te remmen en gelijktijdig scherp zicht te hebben. Een ideale oplossing voor bijziende kinderen. Het MiyoSmart- brillenglas is kindvriendelijk, gemakkelijk en vergelijkbaar met het dragen van een gewone bril.

Heb je als ouder(s) een grote minsterkte of merk je dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien? Het kan zijn dat je kind bijziend is. Hoe eerder bijziendheid ontstaat bij kinderen, hoe groter de kans dat het gezichtsvermogen op late leeftijd afneemt. Vooral tussen de 6 en 17 jaar neemt bijziendheid vaak sterk toe omdat de ogen van jongeren nog niet zijn uitgegroeid. Als je bijziendheid vroegtijdig vaststelt, kun je dit corrigeren en de toename afremmen.

Leefstijl is van invloed
Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van het oog en de mate waarin we de stijging kunnen afremmen. Naast erfelijke aandoeningen zijn leeftijd, de vorm van het oog, maar ook de levensstijl belangrijke factoren. Kinderen kijken vaker op korte afstand. Veel lezen of tijd doorbrengen achter de computer of op de smartphone draagt bij aan een stijging van bijziendheid.

MiyoSmart-glazen
Sinds kort is er een nieuwe behandeling met MiyoSmart-glazen. Deze zijn speciaal voor kinderen ontworpen en zien er net zo uit als standaard brillenglazen. Ze zijn licht, dun, schokbestendig, hebben een Uv-filter en kunnen in onze vrolijke, kleurrijke en stoere monturen worden gebruikt. Als optometrist bij Horen & Zien ben ik opgeleid om deze nieuwe vorm van glazen voor jouw kind aan te meten en te adviseren. Een doorverwijzing van een oogarts is niet altijd nodig.

Laurie Groen (optometrist), één van de specialisten van
Horen & Zien

Meer weten?
Vraag één van de deskundige medewerkers van Horen & Zien.

Misterstraat 14A, 7101 EW Winterswijk
Telefoon: 0543 519 777
info@­­­­­­­horen-zien.nl
www.horen-zien.nl

Horen & Zien Peter audicien